Välkommen till Captus

Välkommen till Captus

Captus är en tankesmedja som utreder aktuella samhällsfrågor och arbetar med opinionsbildning. Captus startades under 2005 och var under de första åren främst verksamt i västra Sverige. Idag sker den opinionsbildande verksamheten över hela Sverige och även till viss del internationellt. Captus publicerar regelbundet utredningar av aktuella samhällsfrågor i form...
Resor har ett värde i sig

Resor har ett värde i sig

Det pågår en ständig kamp mellan ny teknik som ökar vår mobilitet och politiska ambitioner att begränsa mobiliteten. Men rörligheten river gränser och skapar möjligheter för såväl affärer som möten mellan människor och kulturer. Resor har ett egetvärde och det är inte alls givet att goda kommunikationer nödvändigtvis skadar miljön....
Den europeiska skattefridagen

Den europeiska skattefridagen

Idag inträffar skattefridagen i Polen. I högskatteländer som Sverige, Belgien och Frankrike dröjer det ytterligare drygt en månad innan skattefridagen inträffar. Men många känner inte till att skatterna är så höga, eftersom en stor del av skattebördan tas ut i form av dolda skatter. Det skriver Nima Sanandaji och Anders...

Tisdagen den 18 januari presenterade tankesmedjan Captus boken “Kapitalism utan kapitalister?” på Myntkabinettet i Stockholm. Under det välbesökta seminariet talade Nima Sanandaji och Anders Ydstedt om ägandets betydelse för samhällsutvecklingen.
Författarna argumenterade för att Sverige behöver stärka det privata ägandet för att uppmuntra till entreprenörskap. Jens Spendrup, ordförande vid Företagarna och vd för Spendrups, kommenterade boken och gav sin bild över hur ägarpolitiken framöver bör reformeras. Efter seminariet fortsatte kvällen i Restaurang Myntkrogen med eftermingel.

Boken “Kapitalism utan kapitalister?” går nu att beställa online här.

Tidigare nyheterEntreprenörskap fick tågen att gå som på räls Nästa nyhetKapitalism utan kapitalister?