Välkommen till Captus

Välkommen till Captus

Captus är en tankesmedja som utreder aktuella samhällsfrågor och arbetar med opinionsbildning. Captus startades under 2005 och var under de första åren främst verksamt i västra Sverige. Idag sker den opinionsbildande verksamheten över hela Sverige och även till viss del internationellt. Captus publicerar regelbundet utredningar av aktuella samhällsfrågor i form...
Resor har ett värde i sig

Resor har ett värde i sig

Det pågår en ständig kamp mellan ny teknik som ökar vår mobilitet och politiska ambitioner att begränsa mobiliteten. Men rörligheten river gränser och skapar möjligheter för såväl affärer som möten mellan människor och kulturer. Resor har ett egetvärde och det är inte alls givet att goda kommunikationer nödvändigtvis skadar miljön....
Den europeiska skattefridagen

Den europeiska skattefridagen

Idag inträffar skattefridagen i Polen. I högskatteländer som Sverige, Belgien och Frankrike dröjer det ytterligare drygt en månad innan skattefridagen inträffar. Men många känner inte till att skatterna är så höga, eftersom en stor del av skattebördan tas ut i form av dolda skatter. Det skriver Nima Sanandaji och Anders...

Med sin essä “Ekonomisk utveckling en förutsättning för demokrati – hög tid för USA och EU att häva ekonomiska sanktioner mot Iran” vann Simon Hedlin Larsson den essätävling om friheten i Iran som tankesmedjorna Captus, Fores och Ohlininstitutet gemensamt utlyste i hösten 2009.

I följande essäsamling återfinns Simons vinnande bidrag, liksom bidragen från Tomas Brandberg, Alice Teodorescu, Iman Bayazi samt Emelie Eriksson.

Författad av: Simon Hedlin Larsson, Tomas Brandberg, Alice Teodorescu, Iman Bayazi och Emelie Eriksson

Ladda ner rapporten: Friheten i Iran – En essäsamling

Tidigare nyheterFärre är beroende av bidrag i Kanada Nästa nyhetDebatt: Vänsterbluff om höjd skatt