Välkommen till Captus

Välkommen till Captus

Captus är en tankesmedja som utreder aktuella samhällsfrågor och arbetar med opinionsbildning. Captus startades under 2005 och var under de första åren främst verksamt i västra Sverige. Idag sker den opinionsbildande verksamheten över hela Sverige och även till viss del internationellt. Captus publicerar regelbundet utredningar av aktuella samhällsfrågor i form...
Resor har ett värde i sig

Resor har ett värde i sig

Det pågår en ständig kamp mellan ny teknik som ökar vår mobilitet och politiska ambitioner att begränsa mobiliteten. Men rörligheten river gränser och skapar möjligheter för såväl affärer som möten mellan människor och kulturer. Resor har ett egetvärde och det är inte alls givet att goda kommunikationer nödvändigtvis skadar miljön....
Den europeiska skattefridagen

Den europeiska skattefridagen

Idag inträffar skattefridagen i Polen. I högskatteländer som Sverige, Belgien och Frankrike dröjer det ytterligare drygt en månad innan skattefridagen inträffar. Men många känner inte till att skatterna är så höga, eftersom en stor del av skattebördan tas ut i form av dolda skatter. Det skriver Nima Sanandaji och Anders...

Torsdagen den 2 april presenterade Nima Sanandaji, vd för Tankesmedjan Captus, boken “Mellanförskap”. Boken analyserar svensk integrationspolitik och visar hur kombinationen höga skatter, generösa bidragssystem, en stelbent arbetsmarknad och illa fungerande introduktion har lett till att många utlandsfödda idag upplever utanförskap från arbetsmarknaden.

Presentationen följdes av att riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson och Farbod Rezania, integrationsexpert vid Svenskt Näringsliv, kommenterade boken. Presentationen modererades av Sanna Rayman, ledarskribent vid Svenska Dagbladet.

 

Tidigare nyheterMellanförskap - mellan utanförskap och integration, mellan hinder och möjligheter Nästa nyhetInstitutionell konkurrens i fokus