Välkommen till Captus

Välkommen till Captus

Captus är en tankesmedja som utreder aktuella samhällsfrågor och arbetar med opinionsbildning. Captus startades under 2005 och var under de första åren främst verksamt i västra Sverige. Idag sker den opinionsbildande verksamheten över hela Sverige och även till viss del internationellt. Captus publicerar regelbundet utredningar av aktuella samhällsfrågor i form...
Resor har ett värde i sig

Resor har ett värde i sig

Det pågår en ständig kamp mellan ny teknik som ökar vår mobilitet och politiska ambitioner att begränsa mobiliteten. Men rörligheten river gränser och skapar möjligheter för såväl affärer som möten mellan människor och kulturer. Resor har ett egetvärde och det är inte alls givet att goda kommunikationer nödvändigtvis skadar miljön....
Den europeiska skattefridagen

Den europeiska skattefridagen

Idag inträffar skattefridagen i Polen. I högskatteländer som Sverige, Belgien och Frankrike dröjer det ytterligare drygt en månad innan skattefridagen inträffar. Men många känner inte till att skatterna är så höga, eftersom en stor del av skattebördan tas ut i form av dolda skatter. Det skriver Nima Sanandaji och Anders...

Onsdagen den 14 maj anordnade Tankesmedjan Timbro och Tankesmedjan Captus en workshop om det amerikanska presidentvalet med ett 20-tal representanter från de borgerliga ungdomsförbunden. Under seminariet diskuterades många frågor relaterade till presidentvalet. Bland annat diskuterades den roll som premiärvalen har i amerikansk politik, vad vi kan lära oss av de olika kandidaternas valrörelser samt vilka frågor som särskiljer de republikanska och demokratiska kandidaterna. I början av seminariet gav Nima Sanandaji en övergripande presentation över vad som har skett de senaste månaderna och vad som är aktuellt i den politiska diskussionen idag. Därefter diskuterade deltagarna i smågrupper några specifika frågor kring presidentvalet. Slutsatserna diskuterades sedan av gruppen i sin helhet.

 

Tidigare nyheterKvinnor har lättare att göra karriär utomlands Nästa nyhetImmigrants and the young: Left behind by Swedish left?