Välkommen till Captus

Välkommen till Captus

Captus är en tankesmedja som utreder aktuella samhällsfrågor och arbetar med opinionsbildning. Captus startades under 2005 och var under de första åren främst verksamt i västra Sverige. Idag sker den opinionsbildande verksamheten över hela Sverige och även till viss del internationellt. Captus publicerar regelbundet utredningar av aktuella samhällsfrågor i form...
Resor har ett värde i sig

Resor har ett värde i sig

Det pågår en ständig kamp mellan ny teknik som ökar vår mobilitet och politiska ambitioner att begränsa mobiliteten. Men rörligheten river gränser och skapar möjligheter för såväl affärer som möten mellan människor och kulturer. Resor har ett egetvärde och det är inte alls givet att goda kommunikationer nödvändigtvis skadar miljön....
Den europeiska skattefridagen

Den europeiska skattefridagen

Idag inträffar skattefridagen i Polen. I högskatteländer som Sverige, Belgien och Frankrike dröjer det ytterligare drygt en månad innan skattefridagen inträffar. Men många känner inte till att skatterna är så höga, eftersom en stor del av skattebördan tas ut i form av dolda skatter. Det skriver Nima Sanandaji och Anders...

Onsdagen den 28 maj anordnade Tankesmedjan Timbro och Tankesmedjan Captus ett seminarium om politiska reformer. Johnny Munkhammar presenterade sin senaste bok “The guide to reform – how policymakers can pursue real change, achieve great results and win re-election”. Boken beskriver varför politiska reformer är nödvändiga, inom vilka områden som de bör prioriteras, vilken inriktning de bör ha och hur de politiska hindren och möjligheterna ser ut.

Munkhammar presenterades exempel på hur viktiga politiska reformer har genomförts i olika länder världen över, bland annat den svenska skolpengsreformen. Under seminariet deltog representanter från de borgerliga ungdomsförbunden som fick möjlighet att aktivt delta i presentationen och fick tillfälle att diskutera vad som kan skett i Sverige under de senaste åren.

Tidigare nyheterNär godhet blir både politik och industri Nästa nyhetUSA kan lära oss