Välkommen till Captus

Välkommen till Captus

Captus är en tankesmedja som utreder aktuella samhällsfrågor och arbetar med opinionsbildning. Captus startades under 2005 och var under de första åren främst verksamt i västra Sverige. Idag sker den opinionsbildande verksamheten över hela Sverige och även till viss del internationellt. Captus publicerar regelbundet utredningar av aktuella samhällsfrågor i form...
Resor har ett värde i sig

Resor har ett värde i sig

Det pågår en ständig kamp mellan ny teknik som ökar vår mobilitet och politiska ambitioner att begränsa mobiliteten. Men rörligheten river gränser och skapar möjligheter för såväl affärer som möten mellan människor och kulturer. Resor har ett egetvärde och det är inte alls givet att goda kommunikationer nödvändigtvis skadar miljön....
Den europeiska skattefridagen

Den europeiska skattefridagen

Idag inträffar skattefridagen i Polen. I högskatteländer som Sverige, Belgien och Frankrike dröjer det ytterligare drygt en månad innan skattefridagen inträffar. Men många känner inte till att skatterna är så höga, eftersom en stor del av skattebördan tas ut i form av dolda skatter. Det skriver Nima Sanandaji och Anders...

Torsdagen den 10 april arrangerade Svenskt Näringsliv och Tankesmedjan Captus ett seminarium om lokalt företagsklimat. Stefan Fölster, chefekonom på Svenskt Näringsliv, presenterade boken “Allt kan bli bättre – Så skapar du det bästa företagsklimatet” som han har medförfattat tillsammans med Mikael Sekund, Joakim Larsson och Thomas Segerstedt Jarlsbo. Boken fokuserar på hur kommuner kan förbättra det lokala företagsklimatet genom att exempelvis inte ställa byråkratiska hinder i vägen för företagen, erbjuda kvalitativ kommunal service och skapa goda attityder gentemot entreprenörer. Ett 60-tals besökare lyssnade till presentation som följdes av en frågestund och mingel.

“Allt kan bli bättre – Så skapar du det bästa företagsklimatet” finns även som e-bok på Svenskt Näringslivs webbplats där den kan hämtas hem gratis.

 

Tidigare nyheterOm vad värnar regeringen? Nästa nyhetOpragmatiska ideologer i mp